ABP i TIC amb Juanfra Àlvarez



Els passat  6 i 7 de maig vam poder comptar al CEP d'Eivissa amb Juanfra Àlvarez per parlar-nos d'ABP i per extensió d'eines TIC que utilitzar als projectes amb l'alumnat, tot dins del curs L'ÚS DE LES TIC PER AL DISSENY I AVALUACIÓ DEL TREBALL PER PROJECTES.


Juanfra ens va contar com en un moment donat va fer la reflexió sobre com eren les seves classes i que va decidir que calia canviar per donar més protagonisme a l'alumnat i treballar les competències necessàries per a la societat actual.

Ens va mostrar molts projectes realitzats pel seus alumnes tant individuals, com en grup o en altres centres. També i davant de les qüestions del professorat ens va fer veure que aquest canvi és imparable i que a poc a poc arribarà a la universitat, les proves d'accés a la qual serveixen moltes vegades per aferrar-nos a centrar-nos en els continguts i no en les competències.




Va parlar també del procés de canviar d'una metodologia més tradicional al treball en ABP i ens va aconsellar començar a poc a poc, amb 1 projecte per trimestre per exemple. Al respecte una possible avaluació podria ser repartir el pes entre projecte, continguts i un diari d'aprenentatge.

Disseny de projectes


Juanfra va fer un bon repàs a les passes per dissenyar un bon projecte i sobretot va destacar la importància d'una bona formulació de la pregunta inicial o repte. I per experiència personal he de dir que aquesta qüestió és fonamental i pot marcar la diferència entre una experiència memorable o un treball en grup.

Dins del disseny de projectes una eina que ens serà de gran utilitat és el canvas d'ABP de Conecta 13;



Per a conèixer més projectes i cercar possibles col·laboradors amb els nostres projectes ens pot ser d'utilitat la Xarxa Social Proyectate.

TIC, ABP i avaluació amb Rosa Liarte


La pròxima trobada amb aquest curs és el pròxim divendres amb Rosa Liarte que ens parlarà de nou d'ABP, TIC i com avaluar utilitzant rúbriques i CoRubrics.  A més aquests dies hem sabut que Rosa Liarte ha estat nomenada en el TOP 10 de professors innovadors a Espanya;


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Algunes idees i una programació didàctica per a les oposicions

Introduint el pla d'equip dins del treball Cooperatiu

Els estàndards d'aprenentatge per avaluar