Curs Flipped Classroom al CEP d'Eivissa

Aquests dies estam fent al CEP d'Eivissa un curs de Flipped Classroom amb Xavier Suñé, cal destacar que aquests cursos han de tenir una aplicació a l'aula i per això el professorat prepararà una seqüència didàctica d'aplicació de Flipped Classroom a l'aula.
Xavier ens proposa aquesta seqüència didàctica per a "Invertir la nostra aula":
Al model Flipped Classroom traslladem a casa algunes de les tasques que típicament feim a classe com ara les explicacions teòriques de forma que tenim més temps per treballar exercicis i tasques a classe, aquestes feines són les que normalment necessiten de més ajuda per part del professorat. Així l'alumnat pot comptar amb més ajuda del professorat.

Cal dir que el model "Flipped" ha de ser part d'un canvi en la metodologia de forma que centrem el protagonisme de l'aprenentatge a l'alumnat fent-lo partícip del procés d'ensenyament i que cal aplicar-lo amb molt cura per evitar una major carregar horària en l'alumnat i per salvar possibles dificultats en l'accés als materials digitals.

El professorat està molt engrescat i ja s'han organitzat en grups per a de manera cooperativa preparar l'aplicació didàctica.




Els continguts i materials dels curs preparats per Xavier Suñé els trobareu aquí:


També vos pot ser interessant aquesta plantilla per Invertir l'aula;


Comentaris

  1. Moltes gràcies per donar-me l'oportunitat d'aprendre i compartir amb vosaltres!!!
    Fins aviat!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Algunes idees i una programació didàctica per a les oposicions

Introduint el pla d'equip dins del treball Cooperatiu

Els estàndards d'aprenentatge per avaluar