Configurar la Busqueda Segura de Google al nostre entorn educatiu GSuite i Chromebooks

Al nostre centre treballam amb els comptes educatius de GSuite i estam en procés d'implantar els Chromebooks com a eina de treball per a l'alumnat. Davant d'aquest nou panorama trobam necessari evitar accessos a contingut no adequat per a l'alumnat.
Google ens permet amb "Safe Search" que continguts de tipus sexual, ofensiu, i violent no aparegui en les cerques ni a Youtube. No és un filtre 100% segur, però ajuda a evitar la major part del contingut per a adults.

Si voleu activar aquesta opció individualment al navegador Chrome, aquí explica com fer-ho.
Si al centre treballau amb un domini Google for Education i amb la consola d'administració de GSuite també ho podeu fer per a tots els alumnes que naveguin amb el seu compte d'usuari i amb els dispositius Chromebooks. Per a fer-ho, cal accedir a la configuració seguint aquesta ruta:

Administración de dispositivos -> Chrome -> Configuración de usuario


En aquesta pantalla indica com activar la cerca segura (això només ho poden fer els administradors del domini Google Apps for Education). Al provar-ho, veuràs que els resultats que retornen les cerques són molt més apropiats i al fer una cerca podrem veure al costat dret la icona de SafeSearch:


Cal tenir en compte que no es poden posar portes al camp, però amb aquesta eina i una bona sensibilització del professorat i alumnat navegarem amb més seguretat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Algunes idees i una programació didàctica per a les oposicions

Introduint el pla d'equip dins del treball Cooperatiu

Els estàndards d'aprenentatge per avaluar